Overslaan en naar de inhoud gaan

MedEnvision

MedEnvision 2

Verbetering van de efficiëntie, optimale inzet van verplegend personeel en infectiebeheersing in de operatiekamer

MedEnvision
Overzicht
Thema
Activiteit

MedEnvision is een Belgisch medisch-technisch bedrijf dat producten ontwikkelt om de efficiëntie van orthopedische ingrepen te verbeteren in het operatiekwartier. Het bedrijf werd initieel opgericht door een orthopedisch heupchirurg en een productontwikkelaar en exporteert vandaag zijn gepatenteerde producten naar 26 landen wereldwijd met de Benelux en de VS als belangrijkste afzetmarkten.

De producten van MedEnvision, de Gripper set en de Esysuit familie laten toe de efficiëntie in het operatiekwartier te verbeteren, verplegend personeel in te zetten op meer toegevoegde waarde taken en bieden voor de patiënt een meerwaarde naar optimale wondzorg. De Gripper laat toe wondhaken op een gebruiksvriendelijke en flexibele manier te fixeren tijdens de operatie, terwijl de EsySuit zorgt voor een efficiënte en snelle afdekking van de patiënt. Initieel werden de producten in de markt gezet voor gebruik bij het plaatsen van heupprotheses, maar vandaag is het gamma uitgebreid voor knie- en schouderprocedures. De producten van MedEnvision worden aangeprezen door een netwerk van internationaal erkende key opinion leaders in hun specifiek orthopedisch vakgebied. 

Waarom hebben we geïnvesteerd?

Verschillende macro-trends, waaronder een vergrijzende bevolking die zo lang mogelijk mobiel en actief wilt blijven, zorgen ervoor dat de orthopedische markt een markt is die blijft groeien. De MedEnvision producten spelen perfect in op de vraag naar toenemende efficiëntie van medische procedures om onze gezondheidszorg betaalbaar te houden en op de uitdaging van het tekort aan verplegend personeel. Smile Invest is trots MedEnvision toe te voegen aan haar portfolio partnerbedrijven. Als partner voor het management en de oorspronkelijke oprichters zijn we erg enthousiast om mee te bouwen aan het groeitraject van het bedrijf dat zich richt op de verdere professionalisering van de zorgpraktijk, het verbeteren van de kwaliteit van de zorg en tegelijkertijd bijdraagt aan een breder maatschappelijk belang.

Entry:
februari 2024
MedEnvision 3