Overslaan en naar de inhoud gaan

Smile Invest treedt toe als investeerder in MedEnvision in partnership met het management en de oprichters

Nieuws
Overzicht
Smile Invest treedt toe als investeerder in MedEnvision in partnership met het management en de oprichters
01 maart 2024

MedEnvision (www.medenvision.com), een leider in innovatieve orthopedische efficiëntieoplossingen, is verheugd een belangrijke samenwerking aan te kondigen met Smile Invest, een gerenommeerde Europese investeringsmaatschappij die bekend staat om haar focus op het begeleiden van innovatieve groeibedrijven. Dit strategische partnerschap heeft als doel om de verdere internationale expansie van MedEnvision te ondersteunen, nieuwe productontwikkelingen mogelijk te maken en nieuwe marktkansen te ontsluiten.

MedEnvision is opgericht om de efficiëntie van orthopedische operaties te verbeteren en heeft een revolutie teweeggebracht in de operatiekamer met zijn gepatenteerde productassortiment, waaronder de Gripper-set, het EsySuit-assortiment en zijn speciaal ontworpen retractoren. Deze innovaties bieden dubbele voordelen: enerzijds optimaliseren ze tijd en middelen door OK-personeel vrij te maken voor kritischere taken en anderzijds bieden ze chirurgen een verbeterde controle bij ingrepen aan de heup, knie en schouder. Momenteel zijn de oplossingen van MedEnvision beschikbaar in 26 landen, met een sterke aanwezigheid in de Benelux en de VS.

De missie van MedEnvision schuilt erin om de werkwijzen van een orthopedisch chirurg verder te verbeteren in het belang van de patiënt, het verplegend personeel, de chirurg en de zorginstelling. Deze missie wordt volledig onderschreven door nieuwe partner Smile Invest, die samen met het managementteam en de oprichters van MedEnvision verder aan dit groeiverhaal zal bouwen. 

Dries Goyens, CEO van MedEnvision: “We zijn trots Smile Invest in ons bedrijf te mogen verwelkomen. Hun jarenlange ervaring in het ondersteunen van innovatieve en ambitieuze bedrijven binnen de zorgsector sluit perfect aan de visie van MedEnvision. Deze samenwerking valideert niet alleen de impact van onze producten, maar voorziet ons ook van de strategische en financiële steun die nodig is om onze wereldwijde aanwezigheid nog verder uit te breiden en de chirurgische workflows te blijven verbeteren. Vanaf het begin voelden we de klik tussen onze teams en we kijken uit naar een succesvolle samenwerking.” 

Bart Cauberghe, Managing Partner Smile Invest, benadrukt: “MedEnvision vertegenwoordigt het type innovatie en strategische vooruitziendheid dat wij bij Smile Invest waarderen. De oplossingen van MedEnvision bieden een directe oplossing voor een aantal van de meest urgente uitdagingen in de gezondheidszorg van vandaag, zoals het verbeteren van de efficiëntie van operatieve ingrepen en het beperken van de gevolgen van het tekort aan verplegend personeel. Wij hebben vertrouwen in het groeitraject van MedEnvision en haar rol in het bevorderen van orthopedische zorg voor een vergrijzende bevolking die een actieve levensstijl wil behouden.” 

 

Over Smile Invest

Smile Invest (Smart Money for Innovation Leaders) is een Europese evergreen investeringsmaatschappij met meer dan €500 miljoen kapitaal onder beheer, gefinancierd door 40 ondernemende families met een lange termijn focus op innovatieve groeibedrijven. Smile Invest richt zicht op bedrijven rondom drie investeringsthema’s: digitalisering, gezondheid en milieu, en heeft een portfolio van 15 bedrijven. Vanuit de kantoren in Den Haag en Leuven ondersteunt het team ambitieuze ondernemers en managers in het realiseren van hun groeiplannen.

Bart Cauberghe, Managing Partner 
bart.cauberghe@smile-invest.com | T. +32 476 33 66 69

Nicolas Costers, Investment Director 
Nicolas.costers@smile-invest.com | T. +32 476 44 63 23