Overslaan en naar de inhoud gaan

Tenten Solar

Tenten Solar

Driving the energy transition

Tenten Solar
Overzicht
Thema
Activiteit

Tenten Solar, opgericht in 1999, is dé Nederlands specialist, groothandel, leverancier en installateur op het gebied van zonne-energie. Het bedrijf adviseert zijn klanten over hun milieuvriendelijke investeringskeuzes, levert de zonne-energie onderdelen en installeert de zonnepanelen. Tenten Solar positioneert zich daardoor als een partner in groene energie-oplossingen en staat zijn klanten steeds van begin tot eind bij. In het klantenportfolio van Tenten Solar vinden we zowel bedrijven als particulieren terug, actief in verschillende markten, branches en sectoren, die op de expertise van het team kunnen rekenen bij het realiseren van hun (grootschalige) verduurzamingsambities. 

Tenten Solar (66 FTE) is gevestigd in Lichtenvoorde.

www.tentensolar.nl

Waarom hebben we geïnvesteerd?

Tenten Solar past perfect in het milieuthema van Smile Invest. Het zeer gediversifieerde klantenbestand van Tenten Solar en de grote verscheidenheid aan projectgroottes in verschillende eindmarkten, en dit in combinatie met een onberispelijk dienstenaanbod zijn slechts enkele van de vele redenen waarom we deze opportuniteit graag wensten na te streven. Daarnaast zijn we onder de indruk van het gedreven en gepassioneerde team achter deze organisatie en zien we een opwindende toekomst in het verder opschalen van Tenten Solar in de toekomst. Smile Invest neemt een meerderheidsbelang in het bedrijf, naast Berry Seesing, CEO van Tenten Solar, en de rest van het management team.

Entry:
mei 2023
Image Tenten

“De komst van Smile Invest als nieuwe investeerder markeert de start van de volgende fase van ons bedrijf. Smile Invest brengt veel ervaring op het gebied van innovatieve milieu-oplossingen en technologie. Samen met het team hebben we in de afgelopen jaren Tenten Solar uitgebouwd van een lokale partij tot een stevige nationaal opererende speler. In dit nieuwe hoofdstuk waarin kwaliteit, verdere expansie en verbreding voorop staan, denken wij dat Smile Invest, met haar netwerk en ondernemende aanpak van grote waarde voor ons zal zijn.”

Berry Seesing, CEO van Tenten Solar