Overslaan en naar de inhoud gaan

Microflor

Microflor

Growing smiles since 1986

Microflor
Overzicht
Thema
Activiteit

In-vitro veredeling en vermeerdering van tropische planten met unieke expertise.

www.microflor.com

Waarom hebben we geïnvesteerd?

Microflor is wereldwijd een leidende marktspeler met een eigen in-house ontwikkelde DNA-databank van tropische plantensoorten en een efficiënt productieproces op basis van eigen in-vitroveredelings-protocollen.

Microflor is een uiterst professionele marktleider in een markt die steeds professioneler wordt na een decennium van sterke groei. Smile Invest heeft een minderheidspositie naast de oprichtersfamilie en de managers en is de eerste externe investeerder in het bedrijf, dat is ontstaan uit een groter familiebedrijf.

Entry:
september 2019
Exit:
december 2023

Smile Invest team

Thomas Dewever
Bart Cauberghe

Microflor
Microflor

“We hebben een partner gevonden met een ondernemersgeest, een focus op waardecreatie op lange termijn en een goede aansluiting bij onze familiewaarden. Met Smile Invest hebben we nu ook de ervaring aan boord om actief op zoek te gaan naar acquisitiemogelijkheden en om onze expertise op het gebied van in-vitro kweektechnologieën te benutten. Samen hebben we de weg naar toekomstige groei geanalyseerd en uitgestippeld. We waarderen hun evolutieve, uiterst professionele en aangename samenwerking.”

Febe Floré, CEO van Microflor