Overslaan en naar de inhoud gaan

FMTC Safety

FMTC Safety

A unique experience

FMTC Safety
Overzicht
Thema
Activiteit

FMTC Safety, opgericht in 2014, levert gecertificeerde veiligheidstrainingen voor professionals in de (off-/onshore) wind, olie & gas en maritieme markten. Het bedrijf heeft in Nederland een marktleidende positie en heeft sinds de opening van de eerste buitenlandse locatie in 2019 een steeds belangrijkere rol in de wereldwijde markt. FMTC heeft, naast inmiddels 6 locaties waar trainingen gevolgd kunnen worden, een sterk digitaal platform en e-learning omgeving. FMTC Safety is gevestigd nabij Schiphol Amsterdam, met vestigingen in Nederland, Frankrijk, Saoedi-Arabië en de VS.

fmtcsafety.com

Waarom hebben we geïnvesteerd?

Wij zijn zeer onder de indruk van de professionaliteit en kwaliteit van de organisatie in combinatie met de internationaal relevante positie dat het in deze relatief korte periode heeft kunnen verwerven. Wij geloven dan ook sterk in de internationale groeiambitie waar FMTC Safety verder marktaandeel kan winnen, door middel van zowel organische als acquisitieve groei. Het ondernemende karakter, gepaard met de sterke internationale ambities, de exposure naar de duurzame windsector en de toenemende focus op de digitale omgeving, passen uitstekend binnen onze investeringsfocus.

Entry:
januari 2022
FMTC Safety
FMTC Safety

“De komst van Smile Invest als nieuwe investeerder markeert de start van de volgende fase van FMTC Safety. Smile Invest brengt veel ervaring op het gebied van internationalisering. Samen met het team en oprichter Rob Bruinsma hebben we in de afgelopen jaren FMTC Safety uitgebouwd van een lokale partij tot een wereldwijd gerenommeerde speler. In dit nieuwe hoofdstuk waarin kwaliteit en verdere expansie voorop staan, denken wij dat Smile Invest, met haar internationaal netwerk en ondernemende aanpak van grote waarde voor ons zal zijn.”

Michel Hogervorst, CEO