Overslaan en naar de inhoud gaan

Effect Photonics

Effect Photonics

Shaping the future of photonics

Effect Photonics
Overzicht
Thema
Activiteit

EFFECT Photonics is een internationale scale-up, ontstaan vanuit de Technische Universiteit Eindhoven, en een wereldwijd toonaangevende ontwikkelaar van optische afstembare DWDM- en coherente transceivers. Deze hoogtechnologische apparaten zorgen voor de overdracht van gegevens glasvezelnetwerken. Haar innovatieve technologie maakt de performantie van het core netwerk ook mogelijk in het perifere netwerk door alle optische functies op één enkel Photonic Integrated Circuit te integreren, in combinatie met een goedkope, niet-hermetische verpakking.

www.effectphotonics.com

Waarom hebben we geïnvesteerd?

EFFECT Photonics beschikt over een unieke technologie met het potentieel om de markt van optische netwerken voor telecommunicatie om te gooien. De geïntegreerde fotonica is zeer schaalbaar en zorgt voor superieure producten in performantie, energieconsumptie en kostprijs in een markt waar voortdurend vraag is naar meer internetbandbreedte. Optische transceivers upgraden is een kostenefficiënte oplossing om de capaciteit van het optische netwerk te vergroten zonder extra kabels in de grond. Smile Invest heeft samen met Innovation Industries de Serie C-ronde van 36 miljoen EUR geleid.

Entry:
maart 2021
Effect Photonics
Effect Photonics

"Na jaren van technologie- en productontwikkeling zijn we nu de transitie aan het maken naar een echt productiebedrijf. Onze eerste producten hebben intussen duizenden uren aan betrouwbaarheidstests doorstaan en worden over de hele wereld geïnstalleerd. Aan ons nu de taak om aan de enorme klantvraag te voldoen en de productiecapaciteit en efficiëntie verder op te voeren. De kennis en de netwerken van het Smile Invest team en van onze bestaande investeerders zullen daarbij zeker van pas komen.”

James Reagan en Boudewijn Docter - CEO en Voorzitter van EFFECT Photonics