Overslaan en naar de inhoud gaan

Cargo Floor

Cargo Floor

Market leader in innovative horizontal (un)loading solutions

Cargo Floor
Overzicht
Thema
Activiteit

Cargo Floor, opgericht in 1993, ontwikkelt en produceert voornamelijk innovatieve horizontale laad-los systemen voor open-top trailers “Moving Floors”, een markt waarin het bedrijf wereldwijd een absoluut leidende positie bezit. De applicatie laat toe op een zeer efficiënte wijze bulkgoederen in hoog volume te vervoeren, in eindmarkten zoals agribulk, waste & recycling en energy & industrial. De Moving Floor is een duurzamere oplossing, omdat het naast efficiënt hoog-volume bulk transport ook goed geschikt is om packaged goods te vervoeren en hierdoor maximale flexibiliteit biedt (“no-empty-mileage”) - in tegenstelling tot andere bulk laad-los systemen in deze markt. Vanuit het hoofdkantoor in Coevorden worden de Moving Floors geproduceerd en over de hele wereld verscheept naar trailer bouwers.

www.cargofloor.com

Waarom hebben we geïnvesteerd?

Cargo Floor is het boegbeeld van een toonaangevende onderneming met een unieke, marktleidende positie binnen haar niche. We zijn zeer onder de indruk van de professionaliteit en kwaliteit van de organisatie in combinatie met de schaalbare best-in-class productieprocessen. We geloven dan ook sterk in de internationale groei ambitie waar Cargo Floor verder de markt kan ontwikkelen en marktaandeel kan winnen, op basis van een superieur product. Het innovatieve karakter van het bedrijf en product, gekenmerkt door de mogelijkheid voor transportbedrijven efficiënt hoog volume bulk te transporteren en om “no-empty-mileage” te realiseren, om zo kosten te besparen en duurzamer te opereren, passen uitstekend binnen ons investeringsthema 'milieu'

Naast Smile Invest zal ook één van haar investeerders in het fonds, de familie Essers, de familie achter de gelijknamige Vlaamse logistieke dienstverlener, via hun family office EFO toetreden als minderheidsaandeelhouder. Onder het Smile Invest motto “entrepreneurs for entrepreneurs” brengt EFO veel kennis en een breed (internationaal) logistiek netwerk mee, wat samen met de ervaring van Smile Invest de volgende fase van internationale groei moet faciliteren.

Entry:
augustus 2022
Cargo Floor
Cargo Floor

 “De komst van Smile Invest en Essers Family Office als nieuwe investeerders markeert de start van de volgende fase van Cargo Floor. Smile Invest brengt veel ervaring op het vlak van internationalisering, terwijl Essers Family Office een wereldwijd netwerk heeft in de logistieke sector. In de afgelopen jaren is Cargo Floor uitgegroeid tot de absolute marktleider in Europa. In dit nieuwe hoofdstuk waarin kwaliteit en verdere expansie voorop staan, denken wij dat Smile Invest, met zijn ondernemersnetwerk en mentaliteit van grote waarde zal zijn voor ons.”

Frans de Raad, CEO Cargo Floor