Overslaan en naar de inhoud gaan

Ons DNA

Smile Invest - DNA

Ons DNA

Elke investering is maatwerk. Bij elke investering onderzoeken we hoe we het managementteam optimaal kunnen ondersteunen, om samen de beste kansen aan te grijpen en de meest duurzame waardecreatie voor de onderneming te verwezenlijken. We creëren winning teams.

Strategische ondersteuning

  • Wij zijn een actief klankbord voor het management team
  • Wij bouwen op onze ervaring in digitalisatie, gezondheidszorg en duurzaamheid
  • Wij linken ons bedrijven aan een uitgebreid netwerk van ondernemers en experts

Groei

  • Wij helpen management bij het uitwerken van go-to-market plannen voor nieuwe producten en diensten
  • Wij ondersteunen internationale groei
  • Wij helpen strategische acquisities realiseren en financieren

Operationele excellentie 

  • Wij wisselen ‘best practices’ uit rond efficiënte processen
  • Wij maken de organisatie klaar voor de toekomst en geven ideeën over structuur en mogelijke versterking
  • Wij versnellen digitalisatie en automatisatie
Smile Invest - DNA

Onze
toegevoegde
waarde

Relevante expertise. We hebben ruime expertise door onze focus op innovatie en groei, de ervaring en internationale netwerken van ons investeringsteam en 40 ondernemersfamilies die in ons geïnvesteerd hebben.

Flexibiliteit in transacties op maat. Als open-end evergreen investeringsmaatschappij bieden we flexibiliteit dankzij onze omvang (€ 350 miljoen), onze keuze voor minderheids- of meerderheidsdeals en onze betrokkenheid op de lange termijn.

Ondernemende aanpak. Onze aanpak, ingebed in onze eigen organisatiestructuur, passen we graag toe in de samenwerking met onze partnerbedrijven.

Smile Invest - DNA

Onze
kerneigenschappen

Mensen staan bij ons voorop. We zijn empathisch en begrijpen zowel de zakelijke als de persoonlijke agenda van een ondernemer.

Wederzijds respect & integriteit. We geven nooit toe op ethische standaarden en bouwen onze relaties op basis van vertrouwen.

“Best-in-class” professionaliteit. We stimuleren bedrijven op een professionele manier. Een uitvoerbaar ambitieus businessplan, onderbouwd met feiten en cijfers, maakt ons enthousiast.

Flexibel & ondersteunend. We zijn altijd ruimdenkend en pragmatisch.

Smile Invest - DNA

Onze
waarden en normen

Maatschappelijke impact. Onze innovatie partnerbedrijven gaan veel verder dan het beantwoorden van een marktvraag en hebben impact op bredere maatschappelijke uitdagingen op trends in de gezondheidszorg, industriële productie, duurzaamheid en digitalisering.

Economische impact. Ons ondernemerschap en inzet moet helder en verantwoord zijn: wij creëren meer economische waarde, werkgelegenheid en rendement voor de lokale gemeenschap met aandacht voor het milieu.

Rendement. Door succesvol te investeren en ondernemen bieden we een attractief rendement voor de aandeelhouders en management van onze partnerbedrijven en ook voor onze eigen ondernemende aandeelhouders.

Smile Invest - DNA

Onze
missie

Smile Invest - DNA

“Samen met Smile Invest hebben we verschillende opties bekeken voor ons ingang in de Franse markt. Vandaag hebben we eigen kantoor, een sales team opgebouwd en recent een eerste overname gedaan in Frankrijk.”

Stefan Schreurs - Sales Director & Co-founder SmartSD