Overslaan en naar de inhoud gaan

Hospidex en Innomediq bundelen krachten om Belgische ziekenhuizen en zorginstellingen verder te ondersteunen in innovatieve en geconnecteerde oplossingen

Nieuws
Overzicht
Hospidex en Innomediq bundelen krachten om Belgische ziekenhuizen en zorginstellingen verder te ondersteunen in innovatieve en geconnecteerde oplossingen
23 juni 2023

Innomediq is een onafhankelijke verdeler van medische apparatuur voor voornamelijk ziekenhuizen. Het gamma omvat o.a. systemen voor patiëntmonitoring, defibrillatoren, infuuspompen, operatietafels, beademingstoestellen en allerlei bijhorende hulpsystemen. Als exclusieve partner van Mindray bouwt Innomediq verder op innovatieve technologieën die Mindray in zijn internationale R&D-centra ontwikkelt. Daarnaast geniet Innomediq van de flexibiliteit om wereldwijd partnerships aan te gaan met software-experts en innovatieve technologiebedrijven door de positie als onafhankelijke speler. Dit stelt Innomediq in staat om slimme concepten te ontwikkelen die oplossingen bieden aan uitdagingen in de sector.

Alle medische apparaten en software van Mindray zijn geconnecteerd: ze communiceren met elkaar, met het ziekenhuisinformatiesysteem en met het patiëntendossier via een platform van virtuele componenten. Zo wordt één ecosysteem van klinische intelligentie gecreëerd met een explosie van mogelijkheden en toegevoegde waarde voor het ziekenhuis. De verzamelde data wordt inzichtelijker gemaakt en kan slim ingezet worden voor bv. medische analyses en diagnoses. Naast het ruime aanbod aan oplossingen biedt Innomediq 24/7 lokale ondersteuning met een uitgebreid team van experts.

Francis Gielen (CEO) en Hendrik Seghers (Stategic Partnerschip Manager en oprichter) zijn  opgetogen dat Innomediq onderdeel wordt van de Hospidex familie. “Met Hospidex introduceren we innovatieve oplossingen voor de gezondheidszorg, die zowel op een conventionele als op een hoogtechnologische wijze, bijdragen tot een performantere zorg voor patiënten en hierdoor de kwaliteit van de zorg verbeteren. Innomediq  past volledig in deze filosofie. De toevoeging van Innomediq binnen de Hospidex groep versterkt onze aanwezigheid op de Belgische markt.”

Yves Pauwels en Jan Van den Bergh blijven aan boord als Directors van Innomediq en treden toe als aandeelhouders in de Hospidex groep. Zij zijn enthousiast over de groeiperspectieven: “Als onderdeel van Hospidex kunnen we het aanbod voor onze klanten in ziekenhuizen en zorginstellingen in België verder verdiepen en uitbreiden. Onze productportfolio’s zijn in hoge mate complementair. Door ons aan te sluiten bij een grotere groep, kunnen we onze aanwezigheid in de markt verder uitbreiden en onze organisatie verder professionaliseren.”

Bart Cauberghe (Managing Partner Smile Invest) vult aan: “Na onze instap in 2021 vormt Innomediq de tweede toevoeging binnen de Hospidex familie, naast de eerdere overname van NC Medical eind 2021. Met Hospidex hebben we de ambitie een sterke groep te vormen geleid door gelijkgezinde ondernemende managers om zo voldoende slagkracht te hebben in de healthcare markt met zijn toenemende complexiteit.”

 

Over Hospidex (www.hospidex.eu):
Hospidex is al 35 jaar gespecialiseerd in de invoer, distributie en commercialisering van medisch materiaal in West-Europa. Het biedt totaaloplossingen aan, zowel voor eindgebruikers in de thuisomgeving als voor professionals in ziekenhuizen, rust- en verzorgingstehuizen, medische speciaalzaken en apotheken. Hospidex richt zich op specifieke domeinen van de gezondheidszorg: gezondheid en welzijn thuis, het meten van vitale parameters (zoals bloeddruk, hartslag, zuurstofsaturatie en temperatuur), het voorkomen van doorligwonden,  hygiënische bedpan-vermaalsystemen en het veilig verwijderen van medisch afval, zoals gebruikte naalden (of de verpakking van medisch afval). Hospidex heeft eigen vestigingen in België, Frankrijk en Nederland en is daardoor goed op de hoogte van de ontwikkelingen op de lokale markten. Daarnaast worden activiteiten in heel Europa ondersteund, met sterke aanwezigheid in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. In 2021 stapte Smile Invest als meerderheidsinvesteerder in het kapitaal van Hospidex om haar verder groeitraject te ondersteunen.

Over Innomediq (www.innomediq.be):
Innomediq is sinds 2008 de specialist in patiëntenmonitoring en is tevens exclusieve distributeur van Mindray in België. Met een eigen  technische afdeling, logistieke dienst en een team van klinische specialisten, zorgt het dagelijks voor het succesvol integreren van patiëntenmonitoren met andere medische apparaten, het ziekenhuisinformatiesysteem en het patiëntendossier via een platform van virtuele componenten. Zo wordt één ecosysteem van klinische intelligentie gecreëerd met een explosie van mogelijkheden en toegevoegde waarde voor het ziekenhuis en patiënt. De verzamelde data wordt inzichtelijker gemaakt en kan slim ingezet worden voor bv. medische analyses en diagnoses in veel ziekenhuizen in België.

Over Smile Invest (www.smile-invest.be):
Smile Invest (Smart Money for Innovation Leaders) is een Europese evergreen investeringsmaatschappij met €350 miljoen kapitaal onder beheer, gefinancierd door 40 ondernemende families met een lange termijn focus op innovatieve groeibedrijven. Smile Invest richt zicht op bedrijven rondom drie investeringsthema’s: digitalisering, gezondheid en milieu, en heeft inmiddels een portfolio van 16 bedrijven. Vanuit de kantoren in Leuven en Den Haag ondersteunt het team ambitieuze ondernemers en managers in het realiseren van hun groeiplannen.