Overslaan en naar de inhoud gaan

Sentech

Sentech

Customised sensor solutions

Sentech
Overzicht
Thema
Activiteit

Sentech is gespecialiseerd in het ontwerpen en assembleren van op maat gemaakte sensoroplossingen. Het bedrijf is in 2000 opgericht door Marcel Figge en telt inmiddels meer dan 60 gespecialiseerde medewerkers gevestigd in Nieuwkuijk met een state-of-the-art clean room productielijn. Tegenwoordig vinden producten van Sentech wereldwijd hun weg in toepassingen binnen de halfgeleiderindustrie, automotive, healthcare en agrotechnologie. Door de opkomst van innovaties zoals zelfrijdende voertuigen, internet of things en kunstmatige intelligentie blijft de sensormarkt naar verwachting de komende jaren nog sterk groeien.

www.sentech.nl

Waarom hebben we geïnvesteerd?

Sentech is voor ons het schoolvoorbeeld van een Nederlandse hoogtechnologische parel met een unieke positie in de markt. De professionaliteit van de organisatie, kwaliteit van de oplossingen en hoge klanttevredenheid zijn van een niveau dat past bij een onderneming die typisch al een paar jaar verder is. Het technisch innovatieve profiel samen met de sterke groei-ambitie van Sentech passen precies binnen onze investeringsfocus. Wij zullen Sentech ondersteunen bij deze ambities en zien dat de onderneming perfect geëquipeerd is voor zowel organische als anorganische groei van de activiteiten.

Entry:
maart 2022
Sentech
Sentech

“Met Smile Invest halen we een partner aan boord die niet alleen het benodigde netwerk, kapitaal en technische kennis heeft, maar ook 100% aansluit bij onze visie om transparant lange termijn waarde te creëren voor onze klanten. De komst van Smile in de aandeelhoudersstructuur komt op een moment dat we toe zijn aan de volgende grote stap. We zullen met de nieuwe middelen en kennis gaan investeren in het opbouwen van een degelijke footprint buiten Nederland, verder professionaliseren van de operationele faciliteiten en groeien in de voor ons relevante eindmarkten.”

Marcel Figge, oprichter Sentech