Overslaan en naar de inhoud gaan

Halma plc neemt Rovers Medical Devices over van Smile Invest

Nieuws
Overzicht
Halma plc neemt Rovers Medical Devices over van Smile Invest
04 maart 2024

Smile Invest kondigt vandaag de verkoop aan van Rovers Medical Devices B.V. ("Rovers"), de toonaangevende ontwerper en fabrikant van instrumenten voor celafname voor de preventie en diagnostiek van baarmoederhalskanker, aan Halma plc ("Halma"), een wereldwijde groep van bedrijven actief in levensreddende technologieën.

Halma zal Rovers ondersteunen bij het realiseren van haar ambitie om wereldwijd marktleider te worden op het gebied van instrumenten voor celafname gericht op de preventie en diagnostiek van baarmoederhalskanker en andere ziekten, waardoor Rovers haar vitale rol in de wereldwijde diagnostiek van baarmoederhalskanker nog verder kan versterken.

Rovers ziet Halma als de perfecte partner om haar groeiambities te realiseren, een partner die tevens goed aansluit bij haar cultuur en missie. Halma's uitgebreide ervaring creëert een solide basis voor Rovers en haar medewerkers om de strategische doelstellingen van het bedrijf te realiseren.

Gedurende de 5-jarige samenwerking met Smile Invest is Rovers erin geslaagd de positie van haar belangrijkste producten wereldwijd te versterken, aantrekkelijke nieuwe producten te creëren en de geautomatiseerde productie verder te verbeteren, waardoor er een solide basis is gelegd voor de volgende groeifase van Rovers.

Rovers en haar aandeelhouders werden geadviseerd door Lincoln International (financieel adviseur).

Deze transactie is de vierde deal van Smile Invest dit jaar, na de exit en herinvestering in SmartSD, de verkoop van Microflor en de recente investering in MedEnvision.

Roel Leenders – Chief Executive Officer, Rovers
"We willen bijdragen aan de preventie van kanker wereldwijd. Deze missie sluit sterk aan bij die van Halma door het verbeteren van de kwaliteit van de zorg voor patiënten. Veel artsen werken met ons samen om screeningsproducten van de hoogste kwaliteit te ontwikkelen die het meest effectief zijn voor hun patiënten. Ik ben Smile Invest dankbaar voor hun steun tijdens afgelopen periode, waarin Rovers aanzienlijk kon groeien en kon blijven investeren in haar state-of-the-art, volledig geautomatiseerde productieopstelling."

Ivo Vincente en Thomas Dewever – Managing Partners, Smile Invest
"We zijn er trots op dat we Rovers hebben kunnen ondersteunen in haar ontwikkeling als dé referentie in de markt voor celafname instrumenten voor de screening van baarmoederhalskanker. Als belangrijke speler in de gezondheidszorg voor vrouwen zijn we ervan overtuigd dat Rovers de oplossing bij uitstek zal blijven voor medische professionals en vrouwen overal ter wereld. Het was een voorrecht om samen te werken met Roel Leenders en het managementteam van Rovers. We wensen hen het allerbeste onder de Halma-paraplu."

Marc Ronchetti – Chief Executive Officer, Halma
"Rovers zal het aantal markten die we bedienen op het gebied van gezondheidszorg voor vrouwen verbreden en de positie in onze Healthcare-sector op het gebied van producten voor kankerdiagnostiek verder versterken. We zijn enthousiast over de mogelijkheden die we zien om de positieve invloed van Rovers op de volksgezondheid te vergroten. We verwachten dat de toekomstige groei van Rovers zal worden gestimuleerd door de wereldwijde toename van baarmoederhalsscreening, ter ondersteuning van de strategie van de Wereldgezondheidsorganisatie om de vroegtijdige opsporing van baarmoederhalskanker te versnellen."

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Smile Invest NV
Thomas Dewever, Managing Partner: +32(0)476.423.582
Ivo Vincente, Managing Partner: +31(0)622.919.232

 

Rovers (www.roversmedicaldevices.com)
Rovers is ontwerper en fabrikant van instrumenten voor celafname die worden gebruikt in de preventie en diagnostiek van baarmoederhalskanker. De producten van Rovers zijn voornamelijk voor professioneel gebruik en omvatten de Cervex-Brush®, algemeen erkend als de gouden standaard voor baarmoederhalskanker- en HPV-screening. De producten van Rovers worden gebruikt in meer dan 90 landen en worden voornamelijk verkocht aan medische diagnosebedrijven, medische distributeurs, laboratoria, onderzoeksinstellingen en overheden.

Smile Invest (www.smile-invest.com)
Smile Invest (Smart Money for Innovation Leaders) is een Europese evergreen investeringsmaatschappij met meer dan €500 miljoen kapitaal onder beheer, gefinancierd door 40 ondernemende families met een lange termijn focus op innovatieve groeibedrijven. Smile Invest richt zicht op bedrijven rondom drie investeringsthema’s: digitalisering, gezondheid en milieu, en heeft een portfolio van 15 bedrijven. Vanuit de kantoren in Den Haag en Leuven ondersteunt het team ambitieuze ondernemers en managers in het realiseren van hun groeiplannen.

Halma plc (www.halma.com)
Halma is een wereldwijde groep van bedrijven actief in levensreddende technologie, gericht op een veiligere, schonere en gezondere toekomst voor iedereen, elke dag. Halma is in drie brede markten actief: Gezondheid, Milieu en Veiligheid. Er werken meer dan 8.000 mensen in meer dan 20 landen, met belangrijke activiteiten in het Verenigd Koninkrijk, het Europese vasteland, de Verenigde Staten en Azië-Pacific. Halma is beursgenoteerd op de London Stock Exchange (LON: HLMA) en maakt deel uit van de FTSE 100 index.